V Beynəlxalq Türk Dünyası Araşdırmaları Simpoziumu

ADPU-nun Quba Filialının müəllimi V Beynəlxalq Türk Dünyası Araşdırmaları Simpoziumunda iştirak edib.

11-13 oktyabr tarixlərində Qazaxıstan Respublikasının Almatı şəhərində V Beynəlxalq Türk Dünyası Araşdırmaları Simpoziumu keçirilib. Simpozium Qazax  Dövlə  Qızlar Pedaqoji Universitetinin, Niğde Ömər Halisdəmir Universitetinin  ( Niğdə, Türkiyə), M.Akmulla Başqırdıstan  Dövlət Universitetinin ( Ufa, Rusiya ) və Bakı Avrasiya Universitetinin ( Bakı, Azərbaycan ) birgə təşkilatçılığı ilə baş tutub.

Simpozium türk dünyasını maraqlandıran  dil, ədəbiyyat, tarix, informasiya texnologiyaları, din, fəlsəfə, gender problemi və digər elmlər sahəsində aktual  məsələlərin müzakirə edilməsi və gələcəkdə türk dünyasında keçiriləcək  müştərək layihələrə zəmin hazırlanması kimi müxtəlif istiqamətdə işlərin aparılması məqsədi daşıyıb.

Simpoziumda Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin ( ADPU) Quba Filialının “ Ədəbiyyat və dillər “ kafedrasının müəllimi Sərxan   Cəfərov da  “Təhsil sistemində beynəlxalq və milli yanaşmalar ” mövzusunda məqalə ilə iştirak edərək , sertifikat əldə edib.

• Cümə, 13 Oktyabr 2018

ADPU-nun Quba Filialının əməkdaşları RİİB-in tədbirində iştirak ediblər.

Cümə, 7 Dekabr 2018

ADPU-nun Quba Filialında “Hərəyə bir kitab” alı tədbir keçirilib