Qubada IV “LiFFt” Avrasiya Ədəbiyyat Festivalı iştirakçılarının bir qrupunun iştirakı ilə tədbir keçirilib

Oktyabrın 2-də “Şahdağ Quba” otelində IV “LiFFt” Avrasiya Ədəbiyyat Festivalı iştirakçılarının bir qrupunun iştirakı ilə tədbir keçirilib

Tədbirdə Quba Rayon İcra Hakimiyyətinin başçısı cənab Ziyəddin Əliyev , Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universitetinin (ADPU) Quba Filialının direktoru dosent Yusif Alıyev iştirak edib.

Tədbirdə qeyd olunub ki, “Avrasiya Xalqları Assambleyası” beynəlxalq qeyri-hökumət təşkilatları ittifaqının dəstəyi ilə keçirilən festivalın təşkilatçıları Avrasiya xalqlarının “LiFFt” Mədəni Layihələrinin İnkişafına Dəstək Fondu və Heydər Əliyev Fondudur.

Genişmiqyaslı maarifçilik layihəsi olan “LiFFt” Avrasiya mədəni məkanının tamhüquqlu tərkib hissəsinə çevrilib. Avrasiya ədəbi festivallarını birləşdirən “LiFFt” 2016-cı ildən etibarən hər il keçirilir.

Bu festival 2019-cu ilin BMT tərəfindən elan edilmiş Yerli Xalqların Dilləri İli Proqramına və böyük Azərbaycan şairi və mütəfəkkiri İmadəddin Nəsiminin 650 illiyinə həsr edilib.

Tədbirdə çıxış edənlər həm də festivalın məqsədinin Avrasiya ölkələrində yazıçıların və oxucuların yaradıcılıq və dostluq əlaqələrini möhkəmlətmək, vahid Avrasiya ədəbi məkanı yaratmaq olduğunu vurğulayıblar.

• Çərşəmbə, 2 Oktyabr 2019

ADPU-nun Quba Filialında nümunəvi açıq dərs keçirilib

Çərşəmbə axşamı, 10 Dekabr 2019

Quba rayon Mədəniyyət Mərkəzində Nizaməddin Şəmsizadənin 65 illik yubileyi keçirilib.

Şəmbə, 16 Noyabr 2019

Azərbaycanın ərazi bütövlüyü, dövlət müstəqilliyi uğrunda canlarından keçən şəhidlərimizi yad etmək məqsədilə "Şəhidim" yürüşü təşkil olunub.

Bazar ertəsi, 2 Dekabr 2019